Klima uređaji

Mitsubishi Electric

Japanski gigant Mitsubishi Electric je svjetski lider u proizvodnji klimatizacijskih sistema za stambenu, komercijalnu i industrijsku upotrebu. Njihovi napori da život u zatvorenom prostoru učine što ugodnijim počeli su 1921. godine uvođenjem električnih ventilatora. Gotovo preko noći su postali hit i za desetak godina je počela ekspanzija. Izazov da osmisle sistem za klimatizaciju, pogodan različitim vremenskim uvjetima u Japanu, doveo je do razvoja sofisticiranih uređaja koji mogu izdržati konstantnu upotrebu u svim uvjetima. To su uređaji koji rade bez buke, s velikom osjetljivošću na okoliš i sa najvećom učinkovitošću.

 

Moto i ekološki prihvatljivi uređaji

Njihov moto od kojeg ne odstupaju jeste: „Klima uređaji koji rashlađuju unutrašnji zrak, dok pomažu u sprečavanju zagađivanja vanjskog.“

50 godina tehnološke ekspertize ugrađeno je u ekološki prihvatljive proizvode. Karakteristike njihovih sistema za klimatizaciju zadovoljavaju najviše standarde, a poznati su po izuzetnoj pouzdanosti i uštedi električne energije. Mitsubishi Electric kupcima nudi udobnost s ekološkom odgovornošću, što vodi do bolje budućnosti za sve.

 

U našoj ponudi imamo modele s najnovijim Mitsubishi Electric tehnologijama:

  • Standard Inverter   

  • Standard Eco Inverter 

  • Super Inverter Plus 

  • Kirigamine Zen

  • Kirigamine Style 

 

U ovom tekstu predstavićemo vam Standard Inverter, Standard Eco Inverter i Super Inverter Plus modele.

Standard Inverter

Ulaznica je u svijet štedljivih invertera. Svi modeli ovog japanskog proizvođača postavljaju standarde u rekordno niskoj potrošnji električne energije, kojoj trenutno ne može konkurisati ni jedan proizvođač klima uređaja. Ovaj model odlikuje tihi rad, pa se njegova razina buke može mjeriti s ljudskim šapatom. Zahvaljujući visoko učinkovitom kompresoru, zadovoljava stroge propise ERP regulative te se pozicionirao u visok energetski razred.

Moderan dizajn

Za prednji dio unutrašnje jedinice upotrebljava se elegantan dizajn ravnog panela. Jednostavan izgled odgovara estetici prostorije.

Napredna kontrola invertera

Kako bi osigurale efikasan rad cijelo vrijeme, najnovije inverterske tehnologije Mitsubishi Electric automatski prilagođavaju pogonsko opterećenje prema potrebi. Na taj način smanjuje pretjeranu potrošnju električne energije i ostvaruje ocjenu energetskog ranga „A“ za razrede 25/35 i „A +“ za razrede 50/60/71.

Postavka tihog rada

Miran, opuštajući prostor je nadomak ruke. U ovoj postavci razina buke rada klima uređaja je samo 22dB (klase 25/35). Rad je toliko tih da čak možete zaboraviti da je klima uređaj uključen.

Duga dužina cijevi

U usporedbi s prethodnim modelima, duljina cjevovoda je značajno povećana, dodatno poboljšavajući jednostavnost i fleksibilnost ugradnje.

Kompaktne jedinice

Širine unutrašnje i vanjske jedinice su kompaktne, što omogućava ugradnju u manje prostore.
Širine unutrašnje i vanjske jedinice su kompaktne, što omogućava ugradnju u manje prostore.

Prošireni radni raspon

Kao rezultat proširenog radnog raspona hlađenja, ovi modeli imaju širi raspon upotrebnih okruženja i primjena od prethodnih modela.

Standard Inverter Modeli

Mitsubishi MSZ-HJ50VA

SKU: MSZ-HJ50VA
2.230,00 KM sa PDV-om
Mitsubishi klima INVERTER MSZ-HJ50VA 18ka Mitsubishi klima uređaji su poznati u cijelom svijetu kao uređaji vrhunskih karakteristika, dugog radnog vijeka

Mitsubishi MSZ-HJ35VA

SKU: MSZ-HJ35VA
1.200,00 KM sa PDV-om
Mitsubishi klima INVERTER MSZ-HJ35VA 12ka Mitsubishi klima uređaji su poznati u cijelom svijetu kao uređaji vrhunskih karakteristika, dugog radnog vijeka

Mitsubishi MSZ-HJ25VA

SKU: MSZ-HJ25VA
1.090,00 KM sa PDV-om
Mitsubishi INVERTER MSZ-HJ25VA  Mitsubishi klima uređaji su poznati u cijelom svijetu kao uređaji vrhunskih karakteristika, dugog radnog vijeka i izuzetno visoke

Standard Eco Inverter

Početni model Mitsubishija kojeg odlikuju visoki energetski razred A+ po prihvatljivoj cijeni i radni medij R32 koja je manje štetan za okoliš. Oduševljava jednostavnošću korištenja i funkcijama, te zahvaljujući kompaktnim dimenzijama predstavlja idealan izbor za ugradnju u tijesnim prostorima.

Jednostavan dizajn

Zakrivljena prednja površina pruža jednostavan i prijateljski utisak.

Kompaktnost

Širina unutrašnje jedinice je kompaktna, što omogućava instalaciju u manjim prostorima.

Wi-Fi i upravljanje sustavom

Wi-Fi sučelje (opcionalno)

  • dodatno sučelje koje korisnicima omogućava kontrolu klima uređaja i provjeru radnog stanja putem kompjutera, tableta ili pametnih telefona.

Upravljačko sučelje sistema (opcionalno)

  • daljinski rad uključenja / isključenja moguć je priključkom
  • ovisno o korištenom sučelju, moguće je priključiti ožičeni daljinski upravljač poput PAR-40MAA.
  • centralizirana kontrola moguća je kada ste spojeni na M-NET

Ušteda energije „A ++ / A +“

Svi modeli u seriji, od 25 do 50, postigli su „Rank A ++“ za SEER i „Rank A +“ za SCOP kao energetski značajnu uštedu, zahvaljujući inverterskim tehnologijama Mitsubishi Electric.

* Wi-Fi sučelje i sučelje za kontrolu sistema ne mogu se koristiti istovremeno

Super Inverter Plus

Poboljšani model koji osvaja energetskim razredom A +++, a u mirovanju, stručnjaci su uspjeli smanjiti potrošnju električne energije do 90% što je samo po sebi impresivan podatak.

Predstavljamo kompaktnu i modernu seriju različitog kapaciteta, dizajniranu kako bi odgovarala svim interijerima. Unutrašnje i vanjske jedinice visokih performansi kojima je vrhunska tehnologija invertera omogućila postizanje „ranga A +++“ za SEER. Ujedno je i dobitnica “Good design” i “Reddot” nagrada.

Visoka ušteda energije

Svi modeli u seriji, od 25 s malim kapacitetom do 50 sa velikim, postigli su ili “Rank A +++” ili “Rank A ++” za SEER i SCOP kao energetsko-štednu ocjenu. Naši klima uređaji doprinose smanjenju potrošnje energije u širokom rasponu.

Evolucija komfora i praktičnosti

Nova kontrola protoka zraka koja ga širi po stropu eliminiše presnažan i direktan osjećaj puhanja.
Automatska lamela može se pomicati lijevo – desno, te  dole – gore pomoću daljinskog upravljača.

Snižena potrošnja

Električni uređaji troše energiju u stanju pripravnosti čak i kada nisu u stvarnoj upotrebi. Iako očigledno nastojimo smanjiti potrošnju energije tokom stvarne upotrebe, vrlo je važno i smanjenje potrošnje energije koja se ne može spriječiti. Upravo zato ova serija ima postavku “snižena potrošnja u stanju pripravnosti

Evolucija komfora i praktičnosti

Nova kontrola protoka zraka koja ga širi po stropu eliminiše presnažan i direktan osjećaj puhanja.
Automatska lamela može se pomicati lijevo – desno, te  dole – gore pomoću daljinskog upravljača.

 

Noćna postavka

Kada je noćna postavka uključena, rad klima uređaja se prebacuje za sljedeće postavke:

  • smanjuje se svjetlina lampice indikatora rada
  • zvučni signal pištanja se gasi
  • zvučna razina rada vanjske jedinice se snižava za 3 dB od tvornički navedene

“I save” postavka

“I save” je pojednostavljena funkcija koja postavlja na željenu (unaprijed postavljenu) temperaturu pritiskom jednog dugmeta na daljinskom upravljaču. Pritisnite isto dugme dva puta uzastopno kako biste se odmah vratili na prethodnu postavku temperature. Upotreba ove funkcije doprinosi ugodnom radu, ostvarujući pritom najprikladnije postavke klimatizacije i štedeći na potrošnji energije kada napustite sobu ili odlazite u krevet.

Ugrađeno Wi-Fi sučelje

Unutrašnje jedinice serije AP unaprijed su opremljene skrivenim ugrađenim Wi-Fi sučeljem. Time se eliminiše dodatna instalacija i doprinosi modernom i elegantnom dizajnu jedinice.

Postavka tihog rada

Razina buke unurašnje jedinice serije AP je samo 19dB, čime stvara mirno okružje za Vas.

Sedmični timer

Jednostavno postavite željenu temperaturu i vrijeme pokretanja / zastavljanja rada koji odgovaraju vašem načinu života. Smanjite potrošnju energije pomoću timera kako biste spriječili zaboravljanje isključivanja jedinice.

Super Inverter Plus Modeli

Mitsubishi MSZ-AP50VG/MUZ-AP50VG

SKU: MSZ-AP50VGK
3.160,00 KM sa PDV-om
DC Inverter zidna unutarnja/vanjska jedinica Učinak hlađenja: 5,0(1,4-5,4)kW  Prikladno za prostor: 50m2 Energetski razred hlađenja: A++ Energetska učinkovitost SEER: 7,40W/W

I vi možete da uživate u svim prednostima Mitsubishi klima uređaja, jer naša misija je da vaš život učinimo što lagodnijim. Posjetite našu online trgovinu i izaberite Mitsubishi klima uređaj po vašoj mjeri!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite detaljnije da se informišete o klima uređajima, javite nam se – mi smo tu za vas. Naša chat podrška vam stoji na raspolaganju, a naravno tu je i naš kontakt telefon 061 900 834.

 

Posjetite nas na:

https://trgovina.kontax.ba/

Komentariši